Има нещо доста плашещо в празничния ми график. С всяка година тази тенденция се изразява все по-ясно, а най-интересното е, че въобще не ме плаши – напротив, става все по-приятно.

За една седмица през празниците успях да:

 • прочета 3 книги
 • отида на 2 семейни събирания
 • изгледам 8 филма
 • поспя
 • направя курабийки
 • сготвя коледна вечеря

Забелязвате ли какво липсва? Няма празнични купони, шумни събирания. За сметка на това си починах чудесно. Целият ден минава с котка в скута, топло кафе в чашата и нещо спокойно за правене. Не знам дали просто съм се уморила твърде много през годината или имах нужда от почивка. Но в никакъв случай не си давах зор. Спокойно и уютно ми беше – почти физически усетих как батериите ми се зареждат.

Преди години винаги ми е изглеждало странно да си седя вкъщи по празниците – в крайна сметка, това свободно време трябва да се уплътни с малко приятели, музика, коктейли и т.н. Сега обаче напълно разбирам мама, която толкова обича да прекарва празниците вкъщи, без нищо за правене. Може и да е генетично, може да е и до фаза, но констатирам, че съм станала домошар.

За илюстрация към поста – динозавърски бисквитки in the making:

cookies

2 коментара

 1. Николай Цеков 4 януари 2014 at 20:43

  И аз, от години при това. Май е от възръстта. ли сезона. Но после и лятото спираш да си нощем някъде и започва все повече да не ти се излиза от книгата, или ти стига една въздълга разходка, а после – разходка… и така.

 2. Радослав Стоянов 9 януари 2014 at 21:16

  Преди не се прибирах с дни….сега не излизам с месеци….мисля че има някаква цикличност във всичко

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *