Navigate / search

Диагноза: Домошар

8 Flares 8 Flares ×

Има нещо доста плашещо в празничния ми график. С всяка година тази тенденция се изразява все по-ясно, а най-интересното е, че въобще не ме плаши – напротив, става все по-приятно.

За една седмица през празниците успях да:

  • прочета 3 книги
  • отида на 2 семейни събирания
  • изгледам 8 филма
  • поспя
  • направя курабийки
  • сготвя коледна вечеря

Забелязвате ли какво липсва? Няма празнични купони, шумни събирания. За сметка на това си починах чудесно. Целият ден минава с котка в скута, топло кафе в чашата и нещо спокойно за правене. Не знам дали просто съм се уморила твърде много през годината или имах нужда от почивка. Но в никакъв случай не си давах зор. Спокойно и уютно ми беше – почти физически усетих как батериите ми се зареждат.

Преди години винаги ми е изглеждало странно да си седя вкъщи по празниците – в крайна сметка, това свободно време трябва да се уплътни с малко приятели, музика, коктейли и т.н. Сега обаче напълно разбирам мама, която толкова обича да прекарва празниците вкъщи, без нищо за правене. Може и да е генетично, може да е и до фаза, но констатирам, че съм станала домошар.

За илюстрация към поста – динозавърски бисквитки in the making:

cookies
8 Flares Facebook 0 Twitter 1 Google+ 7 LinkedIn 0 Buffer 0 8 Flares ×

Comments

Николай Цеков
Reply

И аз, от години при това. Май е от възръстта. ли сезона. Но после и лятото спираш да си нощем някъде и започва все повече да не ти се излиза от книгата, или ти стига една въздълга разходка, а после – разходка… и така.

Радослав Стоянов
Reply

Преди не се прибирах с дни….сега не излизам с месеци….мисля че има някаква цикличност във всичко

Leave a comment

name*

email* (not published)

website

8 Flares Facebook 0 Twitter 1 Google+ 7 LinkedIn 0 Buffer 0 8 Flares ×