getty-images

Тези дни загрявам с интересни кампании, а ми дават все повече и повече поводи за писане. Последният „виновник“ са Getty Images, сайт за сток-фотография. От компанията остават верни на принципа, че най-добрият начин за продажба е показването на реални ползи. Видеото, което ще ви покажа, предава идеята, че Getty Images могат да илюстрират всичко, дори една житейска история. А когато посланието е емоционално, то е и доста по-ефективно, нали?

Целта на заниманието е проста – атрактивно да се покаже богатството на портфолиото на Getty Images. Решението е просто разказ. Нееднократно съм говорила за разказването на истории като маркетингов похват. По-долу виждате нагледен пример за това.

Като цяло, фотографията е интересно занимание, но сайтовете за фотография не са толкова атрактивни за промотиране. Липсва най-важното – добрата гледна точка, фокус върху потребителите и ползите за тях. С това видео Getty Images показва, че може и по-добре. Историята разказва част от живот и показва цялото многообразие на емоции и ситуации, които предават снимките от портфолиото.

Защо работи?

  • Визията е позитивна и динамична, така че да приявлече вниманието най-сериозно. И явно успява – From Love to Bingo стига 1,8 милиона гледания само за една седмица.
  • Бройката на снимките (873 до края) показва както голямо богатство на Getty Images, така и сериозната работа по създаването на видеото. А хората обичат да получават нещо, върху което са се старали.
  • Агенцията и клиентът са се постарали, за да увеличат ефекта, като са разказали цялата история по разработката на клипа в описанието под видеото – това са 6 месеца работа, преглед на 6 000 фотографии и избор на 873-те, които формират историята.
  • Getty пък показват своето лично отношение към историята и фотографиите, като показват любимите кадри на своите служители.

Харесва ли ви идеята? Използвали ли сте разказването на истории в свои кампании? Чакам още мнения! 🙂

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *