Топ няколко: интересното от маркетинга №14

14

След кратка почивка седмичният обзор на интересни новини се завръща. Тъй като пропуснах цял месец, сега ще има доста повече теми за споделяне. Ограничавам се само до най-интересната информация, за да не пиша твърде дълги постове. Заредете се, защото съм ви приготвила интересна информация за създаване на съдържание, комуникации в Twitter, недоволни клиенти, Pinterest и за продукти, създадени специално за фенове. Да започваме!

  1. Съдържание: Spin Sucks дават списък с 10 типа съдържание, което ще ви гарантира висок интерес от страна на публиката. Мисля, че са покрири всички основни типове – ако се сещате за други, моля, допълнете.
  2. Кризи: много полезен ми изглежда този пост с 10 стратегии за справяне с недоволството на клиентите. Важно е да следите разговора, да се включите бързо и да звучите човешки. Всички останали съвети също са ключови за бързо усвояване.
  3. Pinterest: няма да крия, че съм голям фен на новата надежда в социалните медии. Ето и едно обобщение как да използвате Pinterest за маркетингови изследвания. Трите стратегии са достатъчно интересни, за да ме засърбят ръцете да ги изпробвам веднага, щом имам възможност.
  4. Twitter: нещо основно, но много важно – как да се открояваме в Twitter. Когато имаш само 140 знака, за да направиш добро впечатление, задачата ти е доста предизвикателна. И все пак задаването на въпроси и споделянето на съвети са важна част от успешната стратегия.
  5. Обслужване на клиенти: и като си говорим за Twitter, ето един чудесен пример как умните марки слушат и използват чутото в социалните медии, Kellogg’s решават да разнообразят менюто на техен фен със специална персонализирана закуска. От новия продукт е произведена само една опаковка, но тя вдига много онлайн шум.
  6. Facebook: няма да коментирам подробно Facebook Marketing Conference, но ето едно обобщение в няколко поста от TechCrunch. Избрах си за водеща новината, че само 16% от феновете виждат посланието на марката. Разочароващо ли ви звучи? Според мен пък е стимул да станем по-интересни!

За видео на седмицата си харесах един клип на Intel, който показва колко полезни са ултрабуците в ежедневието – например за да ви спрат такси или да отбелязват резултата в мач 🙂 Всъщност групата ултрабук-помощници спира непознати хора на улицата и им помага (без предварителен сценарий) Затова и видеото изглежда толкова свежо.

Приятен уикенд!

___
 снимка: mueritz

2 коментара

  1. Стефан 2 март 2012 at 16:32

    Наистина много свежо видео, от Intel винаги са били много креативни и ни зареждат с позитивизъм. Поздрави и на теб и благодарности, че ни сподели това видео. 🙂

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *